Busch Gardens

Standard

Deze post duurde wat langer, Busch Gardens was geweldig en dus is er een hoop te vertellen, ervaringen, foto’s en een filmpje na de klik.
import_20080310t174044_thumb.jpg import_20080310t180220_thumb.jpgimport_20080310t181326_thumb.jpg

De dieren

Busch Gardens, voor wie het niet weet dit is een enorme dierentuin, maar dan met achtbanen. Geweldig concept vind ik. import_20080310t180928_thumb.jpgToegegeven, we hebben minder tijd met dieren doorgebracht dan we in

import_20080310t175338_thumb.jpg

Amersfoort bij de dierentuin gedaan zouden hebben, maar we hebben een hoop lol gehad, en ik geloof niet dat de dieren het erg vonden.

Er was een hoop te zien en te doen, zoals een Egyptische grafkelder, met natuurlijk z’n fout souvenir winkeltje erachteraan, wel weer een leuke foto kunnen maken, veel fouter dan dit konden we het niet krijgen.

De lunch

import_20080310t185108_thumb.jpg

Tijdens de lunch gingen we naar dit gebouw, het menu zag er van buiten redelijk gezond uit. Broodje met tomaat, sla en kalkoen. Bij wat ik uiteindelijk geserveerd kreeg kon ik na lang zoeken tussen de lappen kalkoen een klein stukje sla en een halve tomaat vinden. Duidelijk perongeluk daar achter gelaten. Ik was misschien gezonder afgeweest met de pizza.

De achtbanen!

import_20080310t193206_thumb.jpgEn dan de achtbanen, zo, op de foto links kijk ik nog vrolijk, maar de Kumba was alles behalve zachtzinnig, ben je gewend om na een looping en kurkentrekker klaar te zijn, doet deze er nog even een stuk of 5 extra, en een boemerang. Al met al kwamen zowel Maaike en ik er licht in ons hoofd en een stukje brak uit. Geweldige achtbaan, maar ik voelde me wel heel oud, zo brak als ik eruit kwam.import_20080310t215754_thumb.jpg

En dan de Shiekra, met verticale val en enorme hoogte leek deze achtbaan behoorlijk pijnlijk. Maar goed, je bent een vent en je laat je niet kennen, dus hop erin. Blijkt deze dus erg mee te vallen, sterker nog dit is een van de beste achtbanen waar ik ooit ingezeten heb, wel ff tanden op elkaar bij de eerste val, die gaat behoorlijk fors, maar dat was te verwachten. Eenmaal op gang is het een en al genieten.

Kinderparadijs

import_20080310t204844_thumb.jpgimport_20080310t220616_thumb.jpgOok Xam heeft het uitstekend naar z’n zin gehad, er was een heus drakenland voor de kleine draakjes. En na het vinden van de zandbak was meneer dan ook 100% tevreden. Natuurlijk hielpen de rijdende autotjes en een ijsje ook wel. Enigste wat hij niet snapte was dat papa helaas te groot was om mee te gaan klimmen.

Feest, zelfs als je weggaat

Zelfs het laatste moment in het park was prachtig, toen we langs deze band liepen.

One thought on “Busch Gardens

  1. Maurits

    Ziet er (weer) leuk uit! Xam heeft het goed naar z’n zin op alle foto’s die ik zag.

    Maar wil je even wat minder dikke amerikanen in beeld doen? Ik schrok me rot, en dan die ‘mode’ of beter gezegd het ontbreken ervan. Ik dacht eerst dat het een oud filmpje uit de eighties was maar nee, toen ik de amerikaan met kaki korte broek met zakken en blauwe polo zag lopen wist ik het: dit is écht 2008. Errug! 😉

    Ow, hier is het PISweer dus geniet er nog even van! Morgen haal ik jullie op. Ik moest vrij regelen, had niet goed op zitten letten en niet begrepen (lees: niet op zitten letten denk ik zo…) dat ik morgen weer ‘moest’ rijden. Nah goed, mail nog ff de vluchtgegevens voor de zekerheid (ik raak nog wel eens wat kwijt).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *