Dikke Amerikanen

Standard

We hebben bij een Panera (sandwich keten hier) gegeten, Bas was vooral blij met de gratis internet verbinding! (Zie Bas z’n post)

Het is trouwens een hele klus om hier een fatsoenlijke maaltijd te vinden waar geen frituurvet of een berg suiker aan te pas komt. Oh en groente kennen ze hier niet denk ik. Nog 2 dagen dit en ik word vegetariër want de pizza en andere fastfood komt me mijn strot uit.

Ik stap even uit de eetgelegenheid om $10,- welbesteed te bellen met Anouk (IK MIS JOUW OOK ANOUK !!!) toen ik een peutertje zag langs kwam hobbelen waar ons Xammie minstens 3x in past. Picture this: Michelin mannetje maar dan 90 cm hoog, Ik was in SHOCK.

Ik snap trouwens wel waarom Amerikanen zo dik worden. In werkelijk ALLES zit suiker. En als je vraagt of er ook gezonde alternatieven zijn kijken ze je aan met een blik van WAAROM suiker en vet zijn toch lekker?!!! Maar goed dat je elke 500 meter een mega drugstore tegenkomt om insuline te halen want als ik dit zo zie denk ik dat de levensverwachting van deze mensen nog geen 60 jaar zal zijn. Ze het kwalijk nemen is ook niet terecht want de gezonde alternatieven voor alle zooi die ze hier eten is niet te betalen. Voorbeeldje: fastfood maaltijd gemiddeld voor 1 persoon 12 dollar (standaard is alles hier voor hollandse begrippen Super size) en als ik een beetje reken een gezonde maaltijd afhaal wel te verstaan praat je over bijna het dubbele. Denk trouwens niet dat Subway die pretendeert gezonde alternatieven te bieden een haar beter is, want toen ik mijn “gezonde” sandwich stond af te rekenen werd me gevraagd of ik er “chips” bij wou……. Nee geen frietjes…… CHIPS !!! bij de lunch???!!!! en qua drinken is er alleen soda of chocolade melk maar het suikergehalte is Sky high vergeleken met onze soort. Vies zoet, zelf Xam vond het niet te drinken. Nee qua eet gewoonten is Amerika niks voor mij.

2 thoughts on “Dikke Amerikanen

  1. Maurits

    Leuke verhalen! En vervelend van dat gore zoete vreten. Maar goed, je weet dat ik ‘into’ samenzweringsverhalen ben: dat suiker zit er gewoonweg in om het volk letterlijk en figuurlijk zoet te houden! Als je jezelf gelukkig voelt ga je niet moeilijk doen over bijvoorbeeld iets als een Vietnam oorlog, golf oorlog, war against terrorism… etc. etc.
    Maar begin daar maar niet over 🙂

  2. Tamara

    Dik komt gewoon weer in de mode…. hahaha zit ik in ieder geval goed! Nee, zonder groente kan ik niet. I love Paprika!!! Gister heb ik lekker gegrild, Obergine, paprika kip tomaatjes, veldsla. zout peper voila. Het was super…. maar ja. Ik kom wel bij jullie koken wanneer jullie terug zijn!

    Kus mij

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *