Spring Valley School

Standard

import_20080307t212142_thumb.jpgNa onze lunch hebben we contact opgenomen met de Spring Valley School (Sudbury onderwijs school) in Tampa om eens te zien hoe een dergelijke school gedijd in deze contreien.

Na de gebruikelijke democratische stemming van leerlingen en leraren is daar besloten dat we langs mochten komen voor een bezoek aan de school. De school aldaar is net zoals de school in Amersfoort niet erg groot (25 leerlingen) en is gehuisvest in een oud woonhuis. We kregen om 2 uur een tour van 2 leerlingen (Corri en Haley beide 11 jaar oud). Corri is de dochter van een van de mede oprichters van de school (Kelly) en loopt daar al rond vanaf haar 1e jaar! De tour door het schooltje was geweldig, iedereen stond open voor het bezoek en de vele vragen van de “Dutch visitors”.

Alle lokalen zijn helemaal ingericht op de behoeften van de kinderen, en voor elk lokaal gelden duidelijke regels die door de kinderen zelf democratisch zijn samengesteld, de meeste lokalen zijn zelfs door de kinderen van deze school gepimpt. Buiten in het grasveld was een klein stukje grond afgezet omdat een moeder schildpad haar eieren daar had gelegd! Oh, en Bas heeft een Gekko (hagedis achttig beestje) gezien op de glijbaan!

De Kampanje (de Sudbury school in Amersfoort waar wij Xam naartoe willen laten gaan als hij 4 jaar wordt) was ook al bekend bij Kelly en ze dacht in 1e instantie dat ik een van de leraren van de school was aangezien daar ook een Maaike werkt. Alle leerlingen zijn waanzinnig enthousiast over de school en het soort onderwijs, wat mij weer een stukje meer vertrouwen geeft in de keuze voor dergelijk onderwijs.

Namens ons aan Spring Valley : Heel erg bedankt voor de tour en Keep up the good work!

(Meer lezen over Sudbury onderwijs klik dan op de link -> www.dekampanje.org )

4 thoughts on “Spring Valley School

 1. Tamara

  Had je van te voren gekeken of daar een Sudbury onderwijs school was of kwam Bas die tegen op het net. Wel heel goed dat je daar hebt gekeken. Fijn dat je er zo een goed gevoel bij hebt! Ik ben er nog wat kritisch over maar ga zo wel even de link bekijken.

 2. bgrolleman

  We hebben eenmaal op vakantie even gekeken of er een Sudbury school in Florida was, en toevallig lag deze op de route. Wel grappig natuurlijk, toen we vroegen of we langs mochten komen moesten ze eerst gaan stemmen.

 3. Ik las dat iemand via jouw blog op onze site was gekomen, dus ben ik eens gaan neuzen wat het adres was. Wat leuk dat je daar de Spring Valley school bezocht hebt. Via deze weg wil ik je attent maken op het feit dat we inmiddels een boek hebben geschreven over onze school. In dit boek proberen we helder uiteen te zetten wat we precies doen en hoe we het doen ..

  Wellicht leuk om naar te kijken.

  Groet, Christel

  http://www.dekampanje.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *